Doe-boeken

Kinderen die al minder mogelijkheden en kansen hadden in normale omstandigheden, hadden dit in Corona jaar 2020 nog minder om naar uit te kijken. Omdat fysiek samenkomen onmogelijk was maar we deze kwetsbare kinderen toch meer dan ooit een hart onder de riem wilden steken, ontwikkelde de Heutink Foundation een heus ‘doeboek’. Maar liefst 40 pagina’s aan doolhoven, kleurplaten, woordzoekers en rekenspelletjes, uitgevoerd in een Nederlandse versie en in een versie in eenvoudig Engels.

Deze spelletjes boeken werden op verschillende plekken uitgedeeld:

  • Zo’n 8.000 vluchtelingenkinderen op Lesbos ontvingen van de stichting Because we Carry een rugzakje gevuld met spelmateriaal, waaronder het Heutink Foundation doeboek en door Heutink gesponsorde viltstiften en dobbelstenen.
  • Nog eens 8.000 boeken zijn verdeeld over Dappere Dames Amsterdam, Stephanos, Petje af, Het Vergeten Kind en Vluchtelingenwerk Nederland.
  • De doeboeken bereikten 10.000 kwetsbare kinderen in Zuid-Afrika via Kinderfonds MAMAS. Het boek werd lokaal gedrukt zodat we niet alleen de kinderen een beetje vermaak konden bieden, maar we ook de lokale economie ondersteunden. De verspreiding ging via de 33 NGO’s voor kinderopvang in het hele land.

     

     

De boeken wekten hoop en brachten een gevoel van vreugde en opwinding teweeg bij al die kinderen op al die verschillende plekken in de wereld. In een moeilijk jaar hebben we voor even een brede glimlach op vele gezichten bezorgd hier én kilometers hier vandaan.

“You truly made a difference, and we are extremely grateful.”
The MAMAS and PAPAS of South Africa