Wolkentheater – Doe maar mee Sinterklaasfeest

Het Wolkentheater heeft, dankzij de financiële ondersteuning van de Heutink Foundation, in november en december kinderen in 20 asielzoekerscentra (circa 3.000 ouders en kinderen) een steuntje in de rug geven met het project DOE-MAAR-MEE-SINTERFEEST. Sinterklaas is een belangrijk figuur voor kinderen in AZC’s. Voor vele vluchtelingenkinderen en hun families is dat dé manier om met de Nederlandse cultuur en gewoontes in aanraking te komen.

In AZC’s wordt de Sinterklaas van het Wokentheater begeleid en geholpen door bijzondere hulppieten: kinderen van AZC’s zelf! Het evenement startte met een pietenworkshop waarin de kinderen diverse pietenkunsten leren. Na de workshops werd een heuse Sinterklaasvoorstelling gespeeld. De voorstelling heeft veel elementen van circus, jongleren en muziek en de hulppietjes hadden hier een actieve rol bij. Als grote finale kwam Sinterklaas zelf ook op bezoek. Tot slot kreeg ieder kind een cadeau en konden ze met Sint op de foto. Want Sinterklaas heeft alle kinderen lief! De voorstellingen zijn bijna zonder woorden om alle aanwezige kinderen, maar ook hun ouders die Nederlands nog niet machtig zijn, van de gelegenheid te laten genieten.

Het Wolkentheater gelooft in de helende kracht van kunst en theater. De vrolijke theaterevenementen zijn bedoeld om kinderen met een veelbewogen en traumatisch verleden uit de beslommeringen van alledag te halen, zorgeloos te laten genieten en weer gewoon kind te laten zijn.

     

     

Klik hier voor meer informatie over Stichting Wolkentheater.