Workshops in Lesbos

Begin mei 2018 vlogen 10 Heutink collega’s namens de Heutink Foundation en Movement On The Ground naar Lesbos om kinderen workshops aan te bieden. Kinderen die noodgedwongen hun land moesten verlaten en nu dag in dag uit wachten op een nieuwe toekomst. Geconcentreerd gingen ze, vaak urenlang, aan de slag met 3D printers, het timmeren van flipperkastjes en het knopen van paracord bracelets. Alle materialen, inclusief de 3D printers bleven achter op Lesbos om ook in de toekomst gebruik van te kunnen maken.

Therapeutische waarde

De workshops leken therapeutische waarde te hebben. Door de kinderen zelf ‘maker’ te laten zijn, hopen we een kleine bijdrage te hebben kunnen leveren aan hun welzijn, autonomie en zelfvertrouwen. Of in ieder geval voor heel even hun zorgen hebben laten vergeten door het achterlaten van onze warmte, creativiteit en liefde voor kinderen. We nemen de boodschap van Movement On The Ground mee: van Camp naar Campus. Geef mensen hun eigenwaarde zoveel mogelijk terug, laten we samenwerken en van elkaar leren.

Jessica Heutink: “Toen ik vorig jaar bedacht dat we een bezoek aan Lesbos en haar vluchtelingenkampen met collega’s zouden gaan brengen, heb ik me niet gerealiseerd dat dit zó bijzonder zou kunnen zijn en zo uit zou kunnen pakken. 10 Verschillende mensen gingen op weg. De start was in Rijssen met het bedenken van waardevolle workshops, de uitvoering op Lesbos, waar we in kamp Moria wel 70 kinderen en in Kara Tepe 45 kinderen urenlang hebben kunnen onderhouden. We hebben geprobeerd vanuit ons hart iets achter te laten en ik durf te zeggen dat dit gelukt is. We nemen ons verhaal mee en delen het met wie ernaar wil luisteren.

Klik hieronder voor een impressie van het bezoek aan Lesbos.