Bezoek aan kamp Kara Tepe, Lesbos

Begin juni bezochten Jessica Heutink, voorzitster van de Heutink Foundation, en bestuurslid Maartje Schel het kamp Kara Tepe op Lesbos om te zien hoe de door de foundation gesponsorde educatieve materialen ingezet worden en om de vrijwilligers van Movement on the Ground mee te helpen. Een bijzondere en emotionele ervaring.

Maartje schrijft hierover: “Afgelopen week kregen Jessica en ik de kans om vanuit de Heutink Foundation de vrijwilligers van Movement on the Ground een paar dagen te helpen op kamp Kara Tepe in Lesbos. We deelden voedzame, nachtelijke maaltijden uit in verband met de Ramadan, wasten duizenden bakjes af, draaiden aan springtouwen, dansten met de prachtigste dames, zagen hoe onze vrienden de Community kitchen werkend kregen met hun generator… en we gingen alle gezinnen langs om te vragen welke kinderen mee wilden doen aan de FC Barcelona voetbalclinic. Een dankbare taak die me hoop en vertrouwen gaf.

Is Messi coming?’ hoorden we uit vele kindermondjes, hun ogen glinsterend en hun voetbalshirtjes al aan..klaar om in te gaan slapen. Deze kinderen durven nog..of is het weer?..te dromen. Dromen van panna’s, volle stadions en zij aan zij met Messi. Kinderhartjes die, ondanks alles wat ze meegemaakt hebben, ervan overtuigd zijn dat dit binnen handbereik is. En terecht, want zo geschiedde. Weliswaar zonder Messi maar wel in een vol stadion, met echte Barca spelers. Voetbal geeft toekomst, verbroedert, verbindt en geeft hoop. Dat heeft Movement on the Ground als geen ander begrepen! Wij zijn ambassadeurs voor het leven…dankjewel voor deze ervaring.”