‘Soms droom ik van schoenen’

Ons bezoek met 10 collega’s aan Lesbos in mei dit jaar, heeft geleid tot een geweldig succesvolle schoeninzamelingsactie. In totaal zijn 2.500 paar schoenen begin juni naar kamp Kara Tepe op Lesbos gebracht en daar dankbaar ontvangen. Jessica Heutink vertelt.

“Tijdens de rondleiding op Kara Tepe (vluchtelingenkamp op Lesbos), kwamen we in een ‘winkeltje’ waar de bewoners elke drie maanden een aantal kledingstukken en schoenen mochten uitzoeken. Er was echter een groot tekort aan sandalen, slippers en sneakers liet de dame van de organisatie ons weten. Toen we het winkeltje weer uitkwamen, hoefden we elkaar alleen maar aan te kijken en de actie was eigenlijk al begonnen.

Rijssen en Oisterwijk werden de inzamelingsplaatsen. Het leek of uit alle gaten en hoeken de schoenen binnenstroomden. Winkeliers die het leuk vonden om mee te doen, verenigingen, particulieren, collega’s…. Nieuwe schoenen, gebruikte schoenen, veters, nieuwe zooltjes, spray…alles werd ingeleverd. In een avond hebben we met velen de schoenen uitgezocht, schoongemaakt, op maat geselecteerd en ingepakt. Wat een mooie actie en geweldige samenwerking tussen verschillende bedrijven binnen de Heutink Groep, trots!”