Samenwerking Orkest van het Oosten

Dankzij een sponsorbijdrage van de Heutink Foundation uit Rijssen kan het Orkest van het Oosten ook komend schooljaar weer Meedoe-concerten verzorgen, voor basisscholieren in heel Overijssel.

Zingen, dansen, trommelen en hier en daar een wave. Dat zijn dingen die meestal niet gewenst zijn tijdens een concert van een symfonieorkest. Bij het Meedoe-concert moeten al deze dingen juist wel. Het concert, dat dit jaar de titel ‘Broer’ heeft, is bedoeld voor leerlingen en vluchtelingenkinderen die in azc’s verblijven.

Gevoel van trots en verbondenheid
Met de meedoe-concerten laten we jonge schoolkinderen op een aansprekende manier kennismaken met klassieke muziek van hoge kwaliteit”, vertelt Monique Wijnker, educatief medewerker van het orkest. “Tegelijkertijd laat de klassieke muziek de (vluchteling)kinderen even de wereld om hen heen vergeten en geeft het samen muziek maken een gevoel van trots en verbondenheid”.

5.000 kinderen
Dankzij de sponsorbijdrage van de Heutink Foundation kunnen komend schooljaar naar schatting 5.000 kinderen in de concertzalen van Enschede, Kampen en Deventer meedoen met het Orkest van het Oosten. De jonge deelnemers volgen ter voorbereiding een educatief programma op school.

Heutink Foundation
De nog jonge Heutink Foundation komt voort uit De Heutink Groep in Rijssen, een inmiddels internationaal opererend familiebedrijf dat als totaalleverancier van educatieve materialen haar steentje bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen wereldwijd. De Heutink Foundation stelt zich onder meer tot doel kinderen in (kans)arme of onzekere situaties te kunnen laten deelnemen aan activiteiten waarmee zij hun talent, zelfbeeld en eigenwaarde kunnen ontwikkelen.

Vanaf 8 juni 2017 gaat het meedoe-concert van Orkest van het Oosten van start in samenwerking met de Heutink Foundation.

Bron: Tubantia