AVIV Dance Company

De Heutink Foundation, vindt net als Stichting AVIV Dance Company, het belangrijk dat alle kinderen zich geaccepteerd voelen. Kinderen die buitengesloten worden of zich anders voelen ontwikkelen zich minder goed dan kinderen die weten dat ze er mogen zijn en dat ze meetellen. Met hun project Ringspel worden kinderen bemoedigd en ook uitgedaagd om zichzelf en elkaar te accepteren, ook de kinderen die een beetje anders dan anders zijn.

Door middel van een dynamische dansvoorstelling waarin humor, gekheid, pijn en verdriet samenkomen wordt niet alleen de creativiteit geprikkeld, maar wordt hen ook inhoudelijk een boodschap mee gegeven. In de dansvoorstelling komen thema’s als vriendschap, samenspelen, pesten, vergeving en acceptatie aan bod. Tijdens de voorstelling is er veel interactie met de kinderen in het publiek, en aan het begin en eind van de voorstelling mogen de kinderen meedoen. De voorstelling inspireert de kinderen om elkaar te accepteren, zodat elk kind zich volledig kan ontplooien op zijn of haar unieke manier.

Dankzij de financiele bijdrage van de Heutink Foundation treedt AVIV Dance Company met deze dansvoorstelling minimaal 20 keer op. Hiermee verwachten ze 5.000 mensen te bereiken, waarvan minimaal 2500 kinderen in de beoogde leeftijdsgroep. Het publiek zal een mix zijn van kinderen in de basisschoolleeftijd (4-12 jaar), ouders, leerkrachten, verzorgers, etc. De voorstellingen zullen plaats vinden op scholen, kinderziekenhuizen en asielzoekerscentra.

Klik hier voor meer informatie over dit dansplatform.