Theaterdag

Reinders verkende Theater De Lievekamp in Oss met kinderen van nieuwkomersgroepen Vinkel, Nuland en Heesch. De Mariaschool in Vinkel verzorgt onderwijs voor +/- 80 kinderen vanuit het AZC Rosmalen. Twee weken voor het bezoek ontvingen ze een kist met lesmateriaal om kinderen kennis te laten maken met theater.

Na de kennismaking gingen ze op 24 oktober met de bus naar het theater en kregen daar een kijkje achter de schermen. De rondleiding liet zien dat er voor iedereen een plek in het theater is: op het podium, achter de schermen of gewoon in het publiek. Na de rondleiding werd er een lunch met frietjes geserveerd in het Theatercafé. Met goed gevulde magen namen de kinderen deel aan de interactieve voorstelling door Drum Drum Drum van Buro Banninck. Een voorstelling gebaseerd op muziek, ritme, humor en participatie. Na het bezoek aan het theater stapte iedereen geïnspireerd gefascineerd en verrijkt het gebouw uit.

Als ondersteuning voor hun theatertalent ontving de groep een complete theaterkist met poppentheater, muziekset, grimeerset, handpoppen en meer! De kinderen spelen nu dagelijks met de poppenkasten en de muziekinstrumenten.

Klik hier voor meer informatie over Het Vergeten Kind.