De Talentstrateeg

Nederlandse talenten ondersteunen van A tot Z. Dát is in een notendop wat De Talentstrateeg doet. Zij helpen artiesten hun creatieve loopbaan (verder) vorm te geven. Een van de projecten die De Talentstrateeg heeft ontwikkeld, is het “Luctor et Emergo – Hiphop traject”. Straatpoëzie voor jongeren die worstelen met problemen in hun leven. Door hiphop in te zetten worden jongeren gestimuleerd om na te denken over het leven en om met hun talenten aan de slag te gaan. Er wordt niet alleen gewerkt aan de rapskills van de jongeren maar indirect ook aan hun zelfvertrouwen, sociale vaardigheden en hoe ze zich presenteren. Samen met een bekende lokale rapper wordt een afsluitend optreden verzorgd.

Luctor et Emergo wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Heutink Foundation en wordt kosteloos aangeboden aan jongerencentra door heel Nederland, met een bereik van in totaal 300 jongeren in de leeftijd van 12-18 jaar.

     

“Ik wil ze laten zien dat je rap op een positieve manier kunt gebruiken om maatschappelijke problematiek aan te kaarten en als een manier om eigen problematiek te verwoorden en te verwerken.”

Klik hier voor meer informatie over De Talentstrateeg.