DGAI Music School

DGAI Music School in Amsterdam-Zuidoost is een instelling voor educatie, organisatie en presentatie. In het kader van talentontwikkeling, identiteit, burgerschap en erfgoed geeft DGAI binnenschoolse- en buitenschoolse cultuureducatie voornamelijk aan kinderen, tussen de 6 en 18 jaar, met een zeer diverse culturele achtergrond en afkomstig uit families met weinig financiële draagkracht.

DGAI Music School geeft kinderen, op zes plekken in Amsterdam-Zuidoost, op een laagdrempelige manier muziekles. Met als doel buitenschoolse muziekeducatie toegankelijk te maken voor 500 kinderen. Ook als er thuis geen geld of aandacht voor is. Ze willen er zijn voor ieder kind. In een veilige omgeving werken de docenten en begeleiders aan muzikale ontwikkeling en zelfvertrouwen van de kinderen. Zij weten als geen ander hoe ze de leerlingen moeten motiveren en inspireren, zodat ze doorzetten en weerbaar worden voor succes en teleurstelling.

  

De focus van de muzieklessen ligt op de urban arts cultures en cross-overs met andere subculturen. Leerlingen kunnen leren zingen en een muziekinstrument leren bespelen tijdens de piano- , gitaar- , drums- , Music Lab, Dj’en, Ableton (digitale muziek)- en bandlessen. Tijdens deze lessen wordt er ook gezongen. Maar DGAI doen meer dan alleen lesgeven. Ze ondersteunen en empoweren de leerlingen die dat nodig hebben, maar het niet altijd van thuis meekrijgen, om zich op een veilige, vreedzame, zelfbewuste en tolerante wijze staande te houden in de wereld waarin zij opgroeien. DGAI gelooft dat muziekeducatie met een juiste aanpak, kinderen helpt zich beter te ontplooien en zich als mens te ontwikkelen, waardoor zij meer kansen in het leven krijgen. Ze openen deuren bij collega educatie-instellingen en podia die verder reiken dan hun sociaal maatschappelijke omgeving. Bij DGAI kunnen kinderen hun talent ontwikkelen, verdiepen en via het netwerk van DGAI presenteren en verder ontwikkelen. DGAI laat kinderen het talent en plezier in het muziek maken zien op diverse podia in Amsterdam.

   

Mede dankzij de Heutink Foundation kunnen 500 kinderen deelnemen aan deze muzieklessen en kunnen ze hun talenten ontdekken en ontwikkelen. De Heutink Foundation financiert de investeringen in de coördinatie, assistent docenten, vrijwilligers, instrumentarium en ontwikkeling van het programma.

 

 

 

 

Klik hier voor meer informatie over deze instelling.