Een creatieve en muzikale invulling van De Vakantieschool Oisterwijk

De vakantieschool in de gemeente Oisterwijk organiseert meerdere educatieve, maar vooral plezierige dagen met workshops voor kinderen uit kansarme gezinnen, gezinnen waarvan de ouder terminaal ziek is, of kinderen waarvan de ouders zich midden in een vechtscheiding bevinden.

Mede dankzij de Heutink Foundation hebben 40 kinderen van de vakantieschool in de zomervakantie een extra bijzondere week beleefd. De eerste twee dagen zijn de kinderen op pad geweest met een heuse natuurpedagoog waarbij er een eigen blotevoeten pad is gemaakt van alle materialen uit de natuur die je maar kunt bedenken en vinden. Er is een bosspel gespeeld, hutten gebouwd en de kinderen gingen op ontdekkingstocht met een vergrootglas door de Oisterwijkse bossen.

Op donderdag konden de kleintjes deelnemen aan een schilderworkshop terwijl de oudere kinderen deelnamen aan een graffitiworkshop. Iedereen ging vol overgave aan de slag met de spuitbussen met hele mooie kunstwerken als eindresultaat.

Op vrijdag trad Blues4kids op met een Bluesmuziek voorstelling. De voorstelling gebruikt muziek als leidraad om vervolgens de volgende vragen aan de orde te stellen; wat vind je van de mensen om je heen en wat is voor jou gelijkheid? Hoe ga je met elkaar om? Hoe vind jij het om uitgesloten te worden? De kinderen hebben aandachtig naar het verhaal geluisterd en actief meegedaan, maar ook vrolijk gezongen, flink in de handen geklapt en met de voeten gestampt. Aansluitend hebben de kinderen hun eigen muziekinstrument mogen knutselen.