Filmfestival voor vergeten kinderen

Schitteren in je eigen film, en dan ook nog over de rode loper van Tuschinski schrijden. Stichting Het Vergeten Kind organiseert elk jaar een prachtige, échte première voor tientallen kinderen uit opvanglocaties in heel Nederland: ‘Het Vergeten Kind Filmfestival’. De Heutink Foundation is hoofdsponsor en partner van het filmfestival in 2018 en 2019. Een fantastische samenwerking waar wij erg trots op zijn omdat de visie en doelstellingen zo dicht bij die van de Heutink Foundation liggen en we samen nog meer vergeten en minder kansrijke kinderen in de spotlights kunnen zetten!

Filmfestival 2018 en 2019

Onder begeleiding van professionele filmcoaches en de bekende ambassadeurs van Het Vergeten Kind gaan kinderen uit azc’s, samen met basisschoolleerlingen uit Nederland, hun eigen films over hun leven en het wonen in de opvang maken. Met elkaar bedenken en maken zij in één dag korte speelfilms (± 6 minuten) over een actueel thema in de opvang. De kinderen acteren, filmen en regisseren de film zelf. Voor 10 bekende Nederlanders (waaronder de bekende ambassadeurs als Johnny de Mol, Babette van Veen, Saar Koningsberger en Juvat Westendorp) worden mooie bijrollen in de films weggelegd.

Tijdens de première zullen alle kinderen die hebben meegewerkt als echte sterren en onder luid applaus ontvangen worden op de rode loper van het indrukwekkende Pathé Tuschinski theater. Daar presenteren ze hun films aan de vakjury. De vakjury deelt vervolgens prijzen uit voor de beste film, beste acteerprestatie en het beste verhaal. Ook het aanwezige publiek mag stemmen; via een stembiljet bepalen zij welke film de publieksprijs verdient.

Ambassadeurs over Filmfestival Het Vergeten Kind 2016

Over Stichting Het Vergeten Kind

Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste kinderen ter wereld, zo blijkt uit onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Maar helaas geldt dit geluk niet voor alle kinderen in ons land. Nog te vaak gaat het fout, soms zelfs heel erg fout. Als kinderen verwaarloosd en/of mishandeld worden, tekent dit hun verdere leven. De gevolgen zijn heftig en variëren van een negatief zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen, ernstige gedragsproblemen en verslaving tot persoonlijkheidsstoornissen en crimineel gedrag. Dikwijls gaat dit van generatie op generatie. Stichting Het Vergeten Kind strijdt daarom voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij.

Het Vergeten Kind richt zich op:

  • Ruim 100.000 kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek
  • Ruim 55.000 kinderen waarbij het zo mis gaat dat ze niet meer thuis kunnen wonen.

Kinderen denken vaak dat het hun schuld is dat het niet goed gaat in het gezin. Uit loyaliteit en schaamte cijferen zij zichzelf weg. Het Vergeten Kind wil dat Nederland niet langer wegkijkt, maar tijdig signaleert, effectief ingrijpt en duurzaam helpt. Want elk kind in ons land verdient een eerlijke kans om kind te zijn en om zich goed te kunnen ontwikkelen.
Het Vergeten Kind voert een programma waarbij ze activiteiten voor kinderen organiseren omdat zij het belangrijk vinden dat kinderen hun dagelijkse problemen en zorgen opzij kunnen zetten. Daarnaast richten zij zich op duurzame, structurele verbetering van hun directe leef- en speelomgeving. Ook zetten zij zich in om de problematiek rond vergeten kinderen op de maatschappelijke en politieke agenda te krijgen. Meer over de stichting op www.hetvergetenkind.nl.