Materialen voor Lesbos

De Heutink Foundation heeft 2 volle pallets met educatieve materialen, een grote hoeveelheid wereldinstrumenten en schminksets gesponsord aan Movement on the Ground. Deze materialen worden gebruikt voor de kinderactiviteiten die elke ochtend georganiseerd worden voor de allerkleinsten in kamp Kara Tepe op Lesbos. Daarnaast worden de materialen ingezet tijdens de lessen die verzorgd worden voor de oudere kinderen in het kamp.

Kamp Kara Tepe is een van de 3 vluchtelingenkampen in Lesbos en het kamp waar, komend uit een onveilige situatie en na een onzekere boottocht, de meest kwetsbare groepen verblijven. Ouderen, gezinnen, zwangere vrouwen en minderjarige kinderen die alleen reizen worden hier opgevangen en verblijven hier vaak zeker 1 tot 1,5 jaar. Stichting Movement on the Ground,  opgericht door een groep creatievelingen en ondernemers als antwoord op de huidige vluchtelingencrisis, werkt al 2 jaar met man en macht om van het kamp een waardige, respectvolle en duurzame ‘community’ te maken. (Talent)ontwikkeling bij kindjes is daarbij een van hun speerpunten en hier werken zij aan door o.a. een speciaal voetbalprogramma aan te bieden en door het organiseren van kinderactiviteiten.

Een prachtige bestemming voor onze materialen, waarmee we hopen ons steentje bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling, het zelfvertrouwen, het geloof en de hoop van deze getraumatiseerde en kwetsbare groep kinderen.