Interactieve voorstelling Focus on Me – Gelijkspel

Nederland verandert. Continu. Andere mensen, andere culturen, nieuwe vraagstukken, nieuwe oplossingen. Nieuw, anders, maar allemaal Nederland. GelijkSpel is een cultuurbedrijf. Zij ziet kunst en cultuur als motor voor maatschappelijke innovatie en vernieuwing. Het is een ticket naar inclusie. Met cultuur brengt ze diverse leefwerelden bij elkaar en overbrugt zij verschillen. Ze maakt theater, muziek, tv-programma’s en ontwikkelt educatie- en community-art producties. Op deze manier draagt ze bij aan een Nederland waarin iedereen zich thuis voelt. En daar helpt de Heutink Foundation aan mee!

Van de financiële bijdrage van de Heutink Foundation is de interactieve voorstelling Focus on Me ontwikkelt. Een voorstelling dicht op de huid van jongeren van 12 tot 18 jaar (VO en MBO) waarin jongeren worden aangezet om zelf na te denken en van gedachten te wisselen. De voorstelling is tot stand gekomen na gesprekken met 60 jongeren over hun zorgen, hun doelen en de vraag: wat moeten jouw klasgenoten leren van deze voorstelling? Tijdens de voorstelling raken de acteurs verwikkeld in een conflict over jezelf zijn, omgaan met elkaar, presteren en onzekerheid. Ze gebruiken het publiek om hun eigen standpunten te bewijzen, spelen hen tegen elkaar uit en vragen zich af wie er gelijk heeft. Samen zoeken zij naar de kracht om jezelf te zijn. Want hoe kun je jezelf zijn als de wereld je vraagt om je aan te passen? Einde dit jaar gaat deze voorstelling daadwerkelijk in première waarna deze gaat spelen op iedere middelbare- en mbo-school in Nederland.

Ter voorbereiding op de producties van Gelijkspel zijn wij uitgenodigd om met onze doelgroep het Gelijkspel in Concert en DHLOMO Muziektheaterspektakel in het stadion van Heracles Almelo te bezoeken. Het concert met Typhoon als voorbeeld van de avond en het theaterspektakel over een vergeten clubicoon Darius Dhlomo; voetballer, bokser en muzikant die in Twente zijn thuis vond. Een hartverwarmend verhaal over dromen najagen, gelijke kansen, voetbal én de liefde. Zo’n 125 jongeren van Erasmus ISK (Internationale Schakelklas) Almelo hebben het concert en de voorstelling bezocht. Een verhaal waar zij zich helemaal in konden vinden.

Klik hier voor meer informatie over Gelijkspel.