Kinderfonds MAMAS

Kinderfonds MAMAS wil de meest kwetsbare kinderen bereiken met een positieve interventie om bij te dragen aan een betere toekomst voor hen. Nelson Mandela had een droom… Hij wilde alle kinderen van Zuid-Afrika bevrijden uit de gevangenis van armoede. Daarom werd Kinderfonds MAMAS, op zijn persoonlijk verzoek, twintig jaar geleden opgericht. Kinderfonds MAMAS ondersteunt lokale MAMAS (en vijf procent PAPA) in Zuid-Afrika, sterke gemeenschapsleiders die liefde, zorg, veiligheid en voedsel bieden aan kinderen in extreme armoede. De vrouwen en mannen die worden ondersteund via Kinderfonds MAMAS bereiken 50.000 kinderen via 50 geweldige projecten, verspreid over alle provincies. Deze projecten veranderen levens en geven de meest kwetsbare kinderen hoop op een toekomst.

Bewegingen van Hoop voor Kinderen

De Heutink Foundation biedt financiële ondersteuning en maakt het programma van Siyakha Isizwe mogelijk. Dit opvangcentrum in Stilfontein biedt verschillende activiteiten aan om de meest kwetsbare kinderen in de gemeenschap te helpen.

De gift is in goede handen terecht gekomen. Kinderfonds MAMAS heeft het onderstaande gerealiseerd.

1. Het algemene programma steunen met voedsel, creatieve workshops en educatie materiaal.

Ruim 150 kinderen worden door PAPA Bright en zijn team opgevangen. De programma’s van Siyakha Isizwe zijn sterk gericht op het gebruik van de transformerende kracht van dans en theater. Zo betrekken ze kinderen bij activiteiten die hun karakter helpen ontwikkelen. Bij de verschillende programma’s zijn kinderen tussen de 5 en 18 jaar betrokken. Ze zien bij Siyakha Isizwe doelgerichte, positieve rolmodellen die de hopeloosheid wegnemen en hen stimuleren om hun leven te verbeteren. De kinderen krijgen er te eten, worden geholpen met hun huiswerk en er is ruimte voor counceling. Dit in een gebied waar werkelijk niets te doen is.

2. Een stevige muur bouwen om het complex, ter bescherming van de kinderen en de organisatie zelf.

Siyakha Isizwe ligt in een gebied met extreem hoge werkeloosheid. Vroeger was dit een mijngebied, maar na het sluiten van de mijnen is er geen nieuw werk gekomen. Armoede is groot. Dit leidt tot veel diefstal. Ook bij Siyakha is ingebroken en zijn o.a. de elektriciteitskabels gestolen. Dankzij de gift van Heutink Foundation is er in de eerste maanden van 2020 een prachtige veilige muur om het complex gebouwd. De kinderen kunnen veilig spelen en sindsdien is er niet meer ingebroken. Daarnaast ontstond ruimte om moestuinen aan te leggen die niet opgegeten werden door loslopende dieren of ’s nachts geplunderd werden door dieven.

 

3. Kleding voor de theaterworkshops kopen.

Dankzij de donatie van Heutink Foundation is een lang gekoesterde wens van de MAMAS bij Siyakha in vervulling gegaan: nieuwe theaterkleding voor de workshops. Er nemen 150 kinderen aan tal van workshops deel, van dans en zang tot poëzie. De theaterworkshops zijn erg gewild. Kinderen krijgen hier weer toegang tot hun vaak geblokkeerde emoties en leren zich spelenderwijs weer te uiten. De kleding wordt door een lokaal iemand ontworpen en geproduceerd. Zo wordt ook de lokale economie een beetje ondersteunt.

Vrienden van veraf, maken het verschil…

 

 

 

 

Klik hier voor meer informatie over het fonds.