Olympia Circus

De Heutink Foundation maakt mede mogelijk dat Stichting Olympia Circus kinderen uit Amsterdam Nieuw-West kennis laat maken met het circus vak. Deze plek is niet de meest fijne omgeving om op te groeien. Op straat voelen kinderen zich niet veilig en buiten spelen is iets wat je liever niet doet. Bij uitstek een plek voor het Inloop Circus. Elke maandag-, woensdag- en zaterdagmiddag proeven 25 tot 30 kinderen (in totaal een groep van 500 kinderen) van 6 tot 12 jaar, onder begeleiding van professionele docenten, aan allerlei circuselementen. Trapeze, trampoline, acrobatiek, steltlopen, eenwielers, het komt allemaal aan bod. Van het oefenen van acts tot het ontwikkelen van een show, keuzes maken op het gebied van muziek, belichting van de show en de presentatie!

“Een voorstellingen maken en laten zien aan ouders/vriendjes/familie -met applaus als beloning- geeft het kind een positief zelfbeeld.”

Inloop Circus vraagt geen lidmaatschap en heeft geen drempelverlagende verplichtingen. Deelname bedraagt slechts een symbolische bijdrage van twee euro per kind per middag. Als kinderen deze bijdrage niet kunnen betalen, dan mogen ze toch naar binnen en worden dan assistent van de dag gemaakt.