Wolkentheater – Zomertour 2021

Dit jaar heeft het Wolkentheater twee keer een bezoek gebracht aan vele Asielzoekerscentra door het hele land. Het Wolkentheater heeft vluchtelingenkinderen in de zomer meegenomen op fantasiereis en ze hebben in de winter de verhalen van Sint en Piet verteld. Middels de financiële bijdrage van de Heutink Foundation kon het Wolkentheater vele kinderen blij maken. Even een uurtje geen zorgen. Het leek erop dat corona bijna verledentijd was, maar dit kwam na de zomer al snel weer terug. De avondklok werd ingezet, waardoor niet alle AZC’s met de Sint-tournee bezocht konden worden.

 

Circus Tropical

Tijdens de zomervakantie van dit jaar bracht het WOLKENTHEATER bij maar liefst 27 diverse AZC’s het evenement CIRCUS TROPICAL. In tijden van corona en zomervakanties verlangt men meer dan ooit naar reizen, samenzijn en een welkome, leuke onderbreking van de dagelijkse routine. Voor kinderen in AZC’s is deze periode extra lastig: zij hebben veel meegemaakt, bevinden zich in een onzekere situatie, hun school is dicht, er is weinig afleiding en terwijl anderen op vakantie gaan, blijven zij noodgedwongen achter. Daarom ging het Wolkentheater dit jaar langs AZC’s om deze kinderen een leuke dag te bezorgen en in het zonnetje te zetten.

In de openlucht bij het AZC werd een festivalterrein gecreëerd met tentjes, vlaggetjes, tafels, bankjes en decor. De spelers van het Wolkentheater verzorgden diverse workshops: zo leren de kinderen de hula dansen, trommelen en zelfs hun droomreis schilderen samen met een aantal vrijwilligers van de Heutink Foundation. Ook werd de theatervoorstelling gespeeld, waarin de kinderen de in de workshops geleerde kunsten zelf konden toepassen en laten zien. Zo maakten zij zelf onderdeel uit van de show. De spelers van het WOLKENTHEATER gebruikten bijna geen woorden, waardoor de shows toegankelijk waren voor iedereen. Door fantasie en samenspel reizen ze met z’n allen naar een ver oord, een paradijselijk eiland waar iedereen gelukkig is. In de slotscène waarin alle kinderen naar het ‘podium’ komen en met bloemenkransen en gelach samen dansten, was een stukje van dat eiland echt aanwezig.

     

 

Verhalen van Sint en Piet

Wanneer alle coronamaatregelen; aantal aanwezigen, afstand, hygiëne, etc., in acht werden genomen kon er dan eindelijk gespeeld worden. Twee weken voor pakjesavond begon het WOLKENTHEATER haar tournee langs een 20-tal AZC’s met de nieuwe voorstelling VERHALEN VAN SINT EN PIET. Een vrolijk feest, een magisch moment van geluk en samenzijn. In het eerste deel van het programma konden kinderen met sinterklaasliedjes en kunstjes oefenen. In het tweede deel kwam Sinterklaas met zijn pieten binnen om aandacht aan de kinderen te geven, hun liedjes te luisteren en hun kunstjes te zien. In de derde deel vertelde Sint en Piet in samenspel met de kids een spannend theatraal verhaal over twee boeven. En dan was het tijd om afscheid te nemen met het liedje “Dag Sinterklaasje, daag, daag… en cadeautjes van Sint uit te pakken.

Klik hier voor meer informatie over Stichting Wolkentheater.