Cultuur in weekendscholen

Weekendscholen door het hele land maken het mogelijk om kinderen in minder kansrijke omstandigheden kennis te laten maken met enthousiaste professionals en hun uiteenlopende vakgebieden. Een heel schooljaar lang bezoeken zij elke zondag allerlei bedrijven, zoals een rechtbank, ziekenhuis, theater of museum. Professionals leggen hen uit wat hun werk inhoudt en laten ze een kijkje nemen in de keuken (of achter de schermen!). Op deze manier proberen de weekendscholen de nieuwsgierigheid en talenten van minder kansrijke kinderen aan te spreken en door midden van ervaringen hun horizon te laten verbreden.

De Heutink Foundation maakt theater- en museumbezoek mogelijk

De Heutink Foundation ondersteunt in 2018 maar liefst 3 weekendscholen: Toppers op zondag (Enschede e.o.), Leuk om te leren (Arnhem e.o.) en IMC Basis (o.a. Amsterdam). Onze bijdrage wordt specifiek ingezet om theater, kunst en musea op te nemen in het programma van deze weekendscholen. Het uitgangspunt daarbij is dat hier een interactieve invulling aan wordt gegeven.

In Enschede was de Heutink Foundation actief betrokken bij het programma onderdeel. Op zondag 13 en 20 januari 2019 gaven collega’s van de Heutink Groep, in samenwerking met Theaterhotel Almelo en dans- en zangdocenten Tessa, Jenny en Fee, invulling aan een theater 2-daagse voor de kinderen van de Weekendschool Toppers Op Zondag. Klik hier voor een verslag van deze bijzondere dagen.