Toneel- en dansles op Curacao

Al enkele jaren ondersteunt de Heutink Foundation de stichting Drazans, die toneel- en danslessen mogelijk maakt in de armste wijken van Curaçao. Specifiek door deze steun kreeg hun werk een boost op het eiland. Ze konden veel meer kinderen en leerkrachten in kwetsbare wijken bereiken met theater- en danslessen en het maken van voorstellingen met kinderen, voor kinderen.

Drazans heeft een meerjarenplan ontwikkeld voor het geven van theater- en danslessen op Curacao in kwetsbare wijken waarbij ze school, wijk en jeugdtheaterschool verbinden met elkaar. De meerwaarde van hun werk voorgaande jaren werd zichtbaar op het eiland en het blijkt nu harder nodig dan ooit, op een eiland dat totaal in de greep is van de impact van COVID-19. Daarom ondersteunt de Heutink Foundation opnieuw voor twee jaar (2020-2021).

Middels de bijdrage van de Heutink Foundation kan Drazans hun werk op acht scholen voortzetten. Zo’n 450 kinderen per week krijgen les in Theater en Dans. Ze geven opnieuw trainingen aan leerkrachten voor Theater en Dans in de klas en ontwikkelen een nieuwe training inclusief educatiemateriaal voor leerkrachten ‘Specialist Theater en Dans’. Daarnaast zetten ze een serie naschoolse activiteiten theater en dans op in een wijk op het eiland. Deze activiteiten leiden tot de ‘Ode aan de Wijk’; een theatrale route voor buurtbewoners met kinderen waarbij ze de buurtbewoners actief willen laten participeren in het project.

Lees hier meer informatie over Drazans.